De winnaars van 2019

De Orion Music Awards 2019 zijn gewonnen door het Udens College HAVO/VWO de groep AKEO speelde Superstition met een héle gróte groep.

De winnaars van 2019! (Foto dhr W. Veraa)

De tweede prijs is naar Het Jan van Brabant College gegaan, Anne en Robin speelde ‘Let it go’.


SFEERVERSLAG 2019

Enthousiasme winnaar van de 12e Orion Music Awards

Een enthousiasme dat gedurende de avond gevoed werd door Ramses van Oers, die weer met bezieling de jeugdige muzikanten geruststelde of prikkelde daar waar nodig.
Het werd ook een avond waarin je volledig de mist in kon gaan om vervolgens een daverend applaus te oogsten.

Voor AKEO van het Udens College kon de avond niet meer stuk. Het plezier spatte op het podium ervan af met hun uitvoering van het nummer Superstition. Wellicht zoals Stevie Wonder het bedoeld heeft. De eerste prijs, voor elk 200 euro om te besteden aan de eigen muzikale ontwikkeling, viel hun ten deel.

Tijdens het slotnummer.

Van een heel andere orde, zeker qua decibels, was het nummer ‘Let it go’ van James Bay. Het duo Anne en Robin van het Jan van Brabant College, verdiende er niet alleen de tweede prijs mee maar ook fraaie woorden van de jury bestaande uit Sofie van de Krommenacker, Anneke van Giersbergen en Estelle Stijkel. Zij typeerden hun optreden als ‘krachtig in alle kwetsbaarheid’

Het bestaansrecht van de Orion Music Awards komt voor een groot deel door de professionele aanpak van de organisatie en het Parktheater. Maar Ramses van Oers bracht ook de activiteiten van alle muzikale evenementen door het jaar heen op alle Orion scholen voor het voetlicht. Niet alleen op het vlak van de lichte muziek maar inmiddels ook in een klassieke versie.


De Orion Music Awards 2019

Jaarlijks worden daarvoor in het Parktheater in Eindhoven de Orion Music Awards gehouden. Dit jaar al weer voor de elfde keer! Leerlingen van de verschillende Orion scholen treden die avond op voor een grote zaal vol met leerlingen en docenten van de Orion scholen.

De winnaars nemen een hele leuke prijs mee naar huis en de eeuwige Orion Music Awards Roem.

De leerlingen die gaan optreden hebben inmiddels kennis gemaakt met het Parktheater….

De Orion Music Awards 2019 zijn op donderdag 21 maart 2019 om 19.30 uur in het Parktheater in Eindhoven.

Het Orion team