Sfeerverslag Orion Music Awards 2024

‘Power’ meiden domineren de 15e editie van de Orion Music Awards 2024

Of het nu achter de microfoon, vleugel of drums was, het waren veelal de meiden die de show stalen. Als groots en massaal kan deze editie wel bestempeld worden, met als uitschieter Commanderij College ‘de Laarbeecke’ met een bezetting van 31 jongens en meisjes op het podium.

Lieten de jongens zich dan helemaal overbluffen? Zeker niet. Thomas en Lucas van het Stedelijk College Henegouwen namen de zaal mee naar de jaren zestig met het heerlijke nummer ‘In The Getto’ van Elvis Presley. Een fantastische vertolking die maar net buiten de prijzen viel. Die waren weggelegd voor het Frits Philips Lyceum (grote groep: The Blue Circle) met It’s Raining Men van The Weather Girls. Dertien muzikanten met een enorme energie, een stevig ritme en een mooie tweestemmigheid.

Ook het Pius X-College (kleine groep: Backstage) viel in de prijzen. Abba werd weer nieuw leven ingeblazen met het nummer ‘Does Your Mother Know’. Jurylid Mike Weerts was diep onder de indruk. “Jullie spelen of jullie het al jaren doen”, was zijn reactie.

Voorzitter van Orion, Martin van de Berg, kon zijn geluk niet op. “Allemachtig wat een talenten. Maar ik ben extra verheugd dat alle scholen zoveel waardering voor elkaar konden opbrengen.”

Over de organisatie kun je kort en bondig zijn: een goed geoliede machine met een presentatie echt op z’n ‘Ramses’.

Hein Kanters

Winnaar grote groepen: Frits Philips Lyceum  The Blue Circle – ‘It’s Raining Men’ The Weather Girls
Pius X-College *
Backstage – ‘Does Your Mother Know’
ABBA

Foto’s: Wim Roefs