Sfeerverslag 2017

Jubileum Orion Music Awards in overtreffende trap

Je zult maar leerling zijn op één van de Orionscholen en je muzikaal willen ontplooien. Wáár kun je dan beter zitten. Na tien jaar Orion Music Awards kan geconstateerd worden dat de kwaliteit nog steeds stijgt. ‘Een verdienste van vooral alle muziekdocenten’, werd op het eind van de avond door juryvoorzitter Sjoerd van Bommel aangehaald. Vervolgens is het natuurlijk de Orionorganisatie die de docenten daarvoor de gelegenheid biedt.
‘Orion is samenwerken’, zei de trotse directeur mevrouw Alma van Bommel. ‘Wat hier weer is neergezet, is er het duidelijk bewijs van en dé grote reden om ermee door te gaan. Nee, sterker nog, om het uit te breiden. Volgend jaar komt er ook een Orion Classic, niet of/of maar en/en.’
En dan de avond zelf. Lef loont. Dit gold voor de 13-jarige Nina van der Heuvel die het moeilijke nummer van de Beatles ‘A Day In The Life’ prachtig vertolkte en eveneens voor Sugerhill die met het rocknummer ‘Why Are You Not Rocking’, een staande ovatie kreeg. Wat een performance! Respectievelijk het Elde College en het Augustinianum zullen maar wat trots zijn op hun afgevaardigden. Met de geldprijzen ter grootte van € 200,- p.p. te besteden aan de eigen muzikale ontwikkeling, kunnen zeker weer muzikale stappen gezet worden.
Natuurlijk verdienen niet alleen de winnaars alle aandacht. De avond kende eigenlijk alleen maar winnaars. ‘Dynamisch, temperamentvol, goede choreografie, positieve energie, power, geraakt worden’, zomaar kreten van de professionele jury die er gelukkig ook niet voor terugdeinsde positieve kritiek te leveren.
En dan ‘ last but not least’, presentator Ramses van Oers, en de organisatie bestaande uit Marieke Kanters, Ton Hendriks en Rik Polman, zijn niet meer weg te denken.
Op naar een nieuw decennium.

Hein Kanters