SFEERVERSLAG 2019

Enthousiasme winnaar van de 12e Orion Music Awards

Een enthousiasme dat gedurende de avond gevoed werd door Ramses van Oers, die weer met bezieling de jeugdige muzikanten geruststelde of prikkelde daar waar nodig.
Het werd ook een avond waarin je volledig de mist in kon gaan om vervolgens een daverend applaus te oogsten.

Voor AKEO van het Udens College kon de avond niet meer stuk. Het plezier spatte op het podium ervan af met hun uitvoering van het nummer Superstition. Wellicht zoals Stevie Wonder het bedoeld heeft. De eerste prijs, voor elk 200 euro om te besteden aan de eigen muzikale ontwikkeling, viel hun ten deel.

Tijdens het slotnummer.

Van een heel andere orde, zeker qua decibels, was het nummer ‘Let it go’ van James Bay. Het duo Anne en Robin van het Jan van Brabant College, verdiende er niet alleen de tweede prijs mee maar ook fraaie woorden van de jury bestaande uit Sofie van de Krommenacker, Anneke van Giersbergen en Estelle Stijkel. Zij typeerden hun optreden als ‘krachtig in alle kwetsbaarheid’

Het bestaansrecht van de Orion Music Awards komt voor een groot deel door de professionele aanpak van de organisatie en het Parktheater. Maar Ramses van Oers bracht ook de activiteiten van alle muzikale evenementen door het jaar heen op alle Orion scholen voor het voetlicht. Niet alleen op het vlak van de lichte muziek maar inmiddels ook in een klassieke versie.