Jury 2016

De jury bestaat ieder jaar uit mensen die in het muziek- en theatervak werken.

De jury van 2016 bestaat uit:

Orion_2016_ (2)
Thijs Schrijnemakers
de man van Orgelvreten en al eerder een goed jurylid van de Orion Music Awards is er dit jaar ook weer bij. Na een aantal succesvolle optredens begin dit jaar besloten toetsenisten Thijs Schrijnemakers (Stereo) en Robin Piso (DeWolff) nog even door te gaan met hun project Orgel Vreten. Hierin gaan de twee zogezegd de strijd met elkaar aan op het Hammondorgel. Van al hun ‘lang gespaarde zakcentjes’, zoals Thijs Schrijnemakers zelf verwoordt, hebben de twee heren één van de shows die ze in februari speelden op vinyl laten zetten. Op 10 mei vierde het duo in de Effenaar in Eindhoven de release van die live-plaat, hoewel de nadruk toch vooral op het optreden lag.

 

Orion_2016_ (4)
Sjoerd van Bommel
drummer van Bots. Op 11-jarige leeftijd slaat Sjoerd op alles wat los en vast zit terwijl hij achter de piano zou moeten studeren. Als hij 16 jaar is, adviseert zijn pianoleraar hem dan ook om
te gaan drummen. Dat blijkt een goed advies. In 1980 gaat hij studeren aan het conservatorium in Rotterdam. Daar speelt hij met een paar studiegenoten in een bandje met later Ruth Jacott als zangeres.  In 1985 studeert hij af. Margriet Eshuijs, partner van Maarten Peters, ziet hem spelen tijdens zijn eindexamen en vraagt hem om te drummen in de band Maarten Peters And The Dream. In 1985 gaat hij ook bij de formatie Bots uit Eindhoven spelen. Verder speelt hij bij veel verschillende bands en richt ook zijn eigen bands op.

 

Orion_2016_ (3)

Annabel van Ewijk studeerde in 2008 af aan de Academie voor Drama in Tilburg.  Na haar afstuderen ging ze aan de slag als theaterdocent op middelbare school Het Hooghuis in Oss. Daarnaast maakte ze verschillende voorstellingen in eigen beheer, zoals ‘Ik ben er even niet’, een zelf geschreven monoloog welke ook speelde bij Theater De NWE Vorst en op festival Wintertuin in Nijmegen, en ‘Two-Zero-Thirty’, een zelf geschreven voorstelling waar ze ook in mee speelde. Verder werkte ze ook als regisseur bij verschillende amateurtoneelgroepen zoals Basta! In Eindhoven en Zeevuh in Tilburg. Haar laatste voorstelling ‘In Limbo’ maakte ze bij toneelvereniging Bagage en was gebaseerd op het werk en leven van de Vlaamse schrijver Herman Brusselmans.  Haar werk kenmerkt zich door de combinatie van een grote gevoeligheid met een nuchtere relativering en een brutale fantasie, een cocktail die steeds weer terugkomt op verschillende manieren en op verschillende vlakken. Al met al is Annabel een allround docent en regisseur van zowel  jongeren als volwassenen en heeft zij een grote passie voor theater.