Orion Classic Awards

Eindelijk is het dan zo ver, na de ‘gewone’ Orion Music Awards komt er nu ook de Orion Classic Awards.

In het najaar van 2018 vind dit plaats … Wanneer en waar precies… binnenkort meer als alles definitief is.

Wat zijn dat de Classic Awards?

In twee dagen wordt toegewerkt naar een optreden van de verschillende leerlingen van de orionscholen met het professionele klassieke strijkorkest Kamerata Zuid.

Iedere deelnemende school vaardigt een solist af. Ook mogen er per school een aantal leerlingen meedoen die zullen meedoen met de workshops en het slot muziek stuk.

Tijdens het concert spelen de solisten ieder een kort klassiek solowerk (5-6) minuten. Daarna is er een kort commentaar van de jury. Aan het einde wordt het grootste talent bekend gemaakt. Deze krijgt de Orion Classic Award. De Award geeft de mogelijkheid tot het volgen van een masterclass in de betreffende discipline van de winnaar.

We sluiten dit concert af met een groot slot-stuk waarbij alle workshoptalenten kunnen meespelen. In de dag, voorafgaand aan het concert, repeteren we samen en zullen de orkestleden workshops verzorgen.

Alle meegekomen scholieren moedigen hun eigen talent aan. Groot voordeel aan dit project is dat de school zijn eigen muziekdocent deelgenoot maakt van het project, wat de betrokkenheid bij de leerlingen en het docententeam vergroot. Voor het selecteren van het talent kunnen zij voorrondes organiseren op de eigen school eventueel met hulp van leden van het orkest.

Kamerata Zuid is het nieuwe professionele kamerorkest van Tilburg. Het orkest bestaat uit 20 jonge musici. Naast vernieuwende klassieke concerten wil het orkest een brug slaan naar scholieren…