Sfeerverslag 2013

Orion Music & Art Awards muzikaal en kleurrijk

Een uitverkocht Parktheater, professionele ondersteuning en Ramses van Oers als presentator, meer was er niet nodig om de jonge Orion muzikanten optimaal te kunnen laten presteren.

De sleet zat er nog lang niet in tijdens de zesde editie van deze Orion Music & Art Awards, sterker nog, elk jaar weer zie je het niveau zowel op muzikaal als op het gebied van beeldende kunst stijgen. En dat is een ware prestatie want het niveau lag al hoog.
Het was voor de jury bestaande uit Daan Koch (multi-instrumentalist / bandcoach), Ingrid Zeegers (zangeres/ zangpedagoog) en Fresku (rapper) dan ook een moeilijke taak uit de zestien optredens een winnaar aan te wijzen.
In de categorie Cover ging de prijs naar het Jan van Brabant College. Met het nummer ‘Clown’ van Emili Sandé wist Celine niet alleen de harten van de zaal te stelen. Ook jurylid Ingrid Zeegers was lovend: “Wat een mooi optreden. Met je prachtige flexibele stem kwam het verhaal dat je wilde vertellen heel sterk over. Ik ben diep onder de indruk”.
Celine werd voortreffelijk begeleid door de 15-jarige Donny Luu die als keyboardspeler voor het eerst achter een vleugel zat.
De categorie ‘Eigen nummer’ ging naar het Udens College afdeling HAVO-VWO. Het eigen geschreven nummer ‘No Way’ werd door de schoolband ‘Screaming Destiny’ met verve gebracht. Het nummer met pakkende riffs en veel ruimte voor solo’s werd door het publiek meteen omarmd. De jury roemde vooral het optreden in zijn geheel. Over alles was nagedacht, van show tot aan de lichteffecten.
Dat je het via de Orion Music & Art Awards ver kunt brengen, werd wel bewezen door Iris Penning. In 2008 won zij dit muziekspektakel en inmiddels leeft zij van de muziek als singer/songwriter. Toen de jury in beraad was en later in de foyer gaf ze een sprankelend optreden.
Ook dit jaar werden in de foyer van het theater de beste twee- en driedimensionale werkstukken van leerlingen uit de Orionscholen tentoongesteld en door een deskundige jury beoordeeld. Menig kunstenaar zal jaloers zijn op de aandacht die zijn of haar werkstuk kreeg. Want de 900 bezoekers konden niet om de kunst heen. Het thema Art was: Out of the box. De criteria waren: het thema en of het kunstwerk je raakte.
In de categorie drie dimensionaal ging de prijs naar het Ds. Pierson College met het kunstwerk ‘What’s in the box’. De categorie twee dimensionaal werd gewonnen door Commanderij College met het kunstwerk ‘To built a home’.