Sfeerverslag 2010

Orion Music Awards swingt in Parktheater

Beeldende wedstrijd welkome aanvulling op muziekfestijn

door Hein Kanters
Eindhoven – Meedoen aan de Orion Music Awards is geen vrijblijvendheid meer. Zeker niet na de derde editie die donderdag 4 maart weer in het Parktheater gehouden werd. Het niveau dat de 16 Orionscholen tentoonspreidden, gaf daar alle aanleiding toe. Het ontlokte jurylid Buffi Duberman, grondlegger van de Engelse afdeling van de internationaal erkende Fontys Rock Academy, tot menig uitnodiging om zich maar direct bij de Rock Academy aan te melden. Maar ook de andere juryleden Bazz Barnasconi en Daan Koch waren vol lof over de optredens en hadden graag zelf meegespeeld.
Nieuw dit jaar waren de drie verschillende categorieën waarin de prijzen te verdienen waren: Voor Cover grote groep, 1000 euro te besteden bij muziekwinkel ‘Feedback’ een van de sponsors van het evenement en voor Cover kleine groep en Beste eigen nummer een workshop pakket eveneens ter waarde van 1000 euro.

De winnaars werden:
o Cover grote groep: Scholengemeenschap Cambium uit Zaltbommel, Cambium Consort met het nummer Children of Sanchez (Chuck Mangione)
o Cover kleine groep: Commanderij College uit Gemert, Myrthe & Elke met hun nummer Break
o Beste eigen nummer: Augustinianum uit Eindhoven, Cas and the Dylans met Prime Time

Het enthousiasme waarmee Joris Linssen alles vakkundig presenteerde stond model voor heel de avond. Want naast alle muzikale hoogstandjes straalde het plezier van alle deelnemers af. De winnaar van vorig jaar Rijk Willems van het Christian Huygens College uit Eindhoven sloot het muzikale gedeelte af met het zelf geschreven nummer ‘Why did you break my heart’.

De jury omschreef de band Mood van het Pius X-college als een band in de juiste verhouding en roemde vooral het samenspel en de interactie onderling. Verder kregen ze het advies om zich eens te gaan wagen aan het schrijven van eigen nummers.

Voorzitter van Orion, Toon Voorbraak, prees in zijn dankwoord niet alleen alle muzikanten, begeleiders en organisatoren maar ook alle beeldende kunstenaars die in het verlengde van Orion Music Awards meededen aan de beeldende competitie. “Mede hierdoor is er nog meer sprake van een cultureel evenement”, volgens Voorbraak.
De aankleding van de schouwburg was van hun hand want in de foyer waren 3-dimensionale kunstwerken te zien van diverse scholen. De juryleden Peter Nagelkerke, Hans Flaman en Anne Rensen bekroonden het werk van Scholengemeenschap Stevensbeek als beste. Het kunstwerk met de titel ‘Music is in the eye of the beholder’ gemaakt door Zuleike Breevoord, Lars Reen en Malou Rutten is nog een heel jaar te bewonderen in het Parktheater.