Sfeerverslag Classic Award 2018

Orion Classic Award krijgt vervolg

Een mooier compliment kun je als organisatie niet krijgen. Rector/ bestuurder mevrouw Alma van Bommel keek met trots terug op de eerste klassieke versie van de Orion Music Awards. “Het was al lang een wens talentvolle leerlingen een podium te geven en samen te kunnen laten spelen met een professioneel orkest. De Orion Classic Award heeft het helemaal waargemaakt. Ik kijk nu al uit naar de tweede editie.”
Tien getalenteerde muzikanten, een prachtig strijkorkest Kamerata Zuid o.l.v. Frank Adams, een strakke organisatie en het fabelachtig mooie Theater Het Speelhuis. Allemaal ingrediënten die de avond bijzonder maakten.
Tien winnaars waaronder twee, die door de jury bestaande uit Ron Antens, Rosalie Seinstra en Pieter Hunfeld, extra beloond werden. De 14-jarige Liv Tempelaars van het Jan van Brabant College wist met haar viool de jury te bekoren. Vooral door haar beheersing, warme toon en knappe techniek ontving zij de aanmoedigingsprijs.
De Orion Classic Award 2018 ging naar Mathijs Lemmens van het Heerbeeck College. Twijfelde hijzelf nog over een technische vervolgstudie of het conservatorium, die twijfel was er bij de jury en alle andere aanwezigen niet. Met een indrukwekkende vertelkracht en vol met soul in zijn optreden blies hij met zijn klarinet alle twijfel weg. Een naam om te onthouden.